Filyn’s Blog

Just another WordPress.com weblog

LiaT + TuLang + ExpEnsivE = SeRiK January 15, 2009

Filed under: Uncategorized — filyn @ 7:52 am

Nk meletup tol aku semalam…..alahai cik aimi oii….meletup kt blog nie jd pe…meletup la kt kedai 2….yelah…da aku de blog nie….lepas kt cni jelah….

Begini ceritanya…..after solat magrib semalam…aku decide nk peg beli makanan tuk diner ku…then…aku peg la tny fiza..housemate aku….then die ckp die da kuar mkn ptg2 td ngan balak die…then aku mls la nk ajk die suh teman aku gak….die ok je….siap tnya aku lagik…’nk suh fiza teman x?’ ktanya….erm…lam hati aku cm nyusahkan jek…lagi pon kesian kt die x cukup tdo n letih2 lg bdn….almaklum la die bru smpi dr N9…peg kursus kt USIM tu…erm….aku pon no wonder lah x dak teman pon….tpkn kalo ade si dia bley gak teman aku…..roomate aku kebetulan x blk lagik…mls aku nk ajk kak nik 2…nnt bnyk songeh lak…aku ni student bkn nye keje lagik…lain lah die tu da keje…bleh la enjoy2….tujuan aku nk kuar beli mknan je….kalo peg ngan die x psl2 kna peg melencong ke lain…aku nie ssh nk berkira ngan org kalo org x berkire ngan aku…2 je kesimpulan yg aku bley bt….x nk cri gaduh ngan org kn…x baik tau..berdosa…..ingat!!! ka ba ra ka ta alif nun……ehehhe…

Pas 2 aku bersiap-siap la nk kuar…..tanpa disedari sape2 penghuni lam umh 2….aku pon keluar lah mencari mkanan….then ku rase cm nk mkn bihun sup ekor kt kdi SUP UTARA ja…..aku pon tanpa berlengah lagi terus peg kdi tu….peg punya peg….smpi kt kdi 2….sup ekor da abis!!! waaa…kempunannya aku….yg ade tulang je….erm…tulang pun tulang lah….maka aku ckp kt mk ck yg jual tu bihun sup tulang satu….

After beli sup tulang tu…aku terasa nk peg Hock Ke Seng ( HKS ) je……nk beli keperluan harian aku….sume da abes..dandan tol la…..time tgh bulan nie la nk abes…..smpi kt HKS tu…aku cepat peg kt bhgn mkanan…terus amk brg yg aku nk….vico 3 in 1….nugget tempura…..susu FerNLife..n air twister….btl ke aku eja nie….terus aku ke kaunter membyr brg2 yg aku amk tu….perut ku da berbunyi nie….lapar nye….x sbr nk mkn sup 2….sesampinye aku kt umh kak nik n kak lin ( 2 2 housemate aku ) pujuk aku kuar mkn…mls la aku nk lyn diorg…td x ckp2 siang2….waduh!!!….aku ckp aku da beli mkanan…then diorg pujuk gak….naik kete kak nik…pas tu aku pon ckp ler….aku kna mkn dulu sup aku tu nnt msk angin perut aku….time 2 jam da kol 9.00….mau kebulur aku x mkn dulu sblm peg…then diorg tunggu aku mkn dulu….

Dlm 9.30 kte org bertolak…kak nik n kak lin decide nk mkn kt Tropix’s Bistro….oh ye..kte org peg ber4….aku..kak lin…kak nik n liyana (roomate aku). erm…..aku ok je peg mn2…..aku da kenyang sebenarnya….tp ble da smpi sana aku tgk menu die cm tringin nk mkn lak…..da lma aku x mkn western food nie….ye ke da lma x mkn….cm x caye je…korg caye x???? aku pon decide nk order lamb chop n fresh oren suam……order la kte org nie…..kte org smpi kt kdi tu lam kol 9.50 kot…kdi tu cantek je hiasan die…tepi pntai lak tu….( Pantai Batu Buruk )…..condition da ok…yg aku nk megamuk n segalanya yg boleh mendatangkn kemarahan la kre nye…..service n quality nye mak aiiii…hancur!!!!!…tu je bley aku ktakn….ase nk blah cm tu je…tp cm kesian lak….punya lma kte org tunggu mknan yg kteorg order….hampeh tol nye kdi….kalo x jga die nye service n quality alamak bankrup-Z terus……da la lmbt…dlm sejam kot tunggu…kol 11 bru dpt…da la lmbt daging lamb chop 2 plk liat nk mampos….mcm getah tayar kete aku je……kejang abis urat2 akunk potong…pas 2 da la bnyk tulang je….x kenyang lansung….da la mahal…x pdn lansung ngan harga..kalo aku g mkn kt SR lagik best n puas ati mahal pon….

Aku ase cm x nk byr je……tp x baik lak kn…aku kn dak baik….quality n service x ok pon mkn jek….terpaksa hbskn….kalo si dia ni mesti da mengamuk gler2…..ehehhehe…siap mkn sume kte org pon peg la membyr kt kaunter….aku x brani nk comment….kak nik n liyana je sound….gler mmg terasa la kalo aku yg jd cashier kt kdi tu…ayt kak nik berbunyi cm nie…kte org mkn “lamb chop tulang”…..liyana lak…”Len kali jga la quality 2 leklok, kalo la dteruskn cm nie org da x dtg”….fuh!!! aku nie senyap je…opss lupe…aku terpaksa pinjam duit kak nik lu coz purse aku tertggl….hehhehhe…..

Then, lepas melantak lamb chop tulang 2…kak nik lak ajk jalan2 kt expo pntai bt buruk 2 sempena kempen pilihanraya yg bkl menjelang nie…x silap aku dis coming saturday…untuk dun bandar KT jek…untuk pengganti arwah Datuk Razali Ismail……PAS @ BN @ PKR @ CALON BEBAS….mn korg ase plg layak…..aku??? no comment la jwbnya…..aiiii melencong bhgn politik lak aku nie….mau kna saman nnt…takoooooootttttttttttttt!!!!….erm….then after peg expo 2…kte org terus blk….sume keletihan da….k lah smpi cni je lah dulu entry aku kali nie….meh kte lyn gmbr sat no….

my order*lamb chop tulang* tulang tu aku tmbh sdiri kt menu....

my order*lamb chop tulang* tulang tu aku tmbh sdiri kt menu....

 

HyE2….ByE2 leR…..

Filed under: Uncategorized — filyn @ 6:17 am

Assalamualaikum wbt…..( x jwb dose tau..ececece…)

Da berkurun lma aku x bt coretan kt blog nie….erk lma erk…aku rase bru 2 3 4 hari kot….bkn pe…aku bz skunk…x sempat nk updated tiap2 ari…so aku randomkn die untuk hari2 yg aku rjn je aku update…..yelah…aku dgn jd demo nye….nk prepare sample lg…kalo x buat my sv pok pek pok pek…so aku kna jln lah my responsibility as post graduate student…

Hari2 keje aku bgn pg dtg lab….jd demo 4 a few day every week then do da sample preparation…..lmbat nye nk abh blaja…nk keje….tlg mak ayh aku plk….nk kumpul duit bnyk2 n kawen!!!! kAWEN?????? BR BTL AKU NIE….ehehhehe….lmbt lg kot…org kumpul duit bnyk sedekah kt org2 yg memerlukan…..ehehehehe…..

Berbalik kepada title entry aku kali nie….hampeh…tension…nk marah…nk suka…nk buang…nk beli kain lain ganti yg tu pon de…..bab kta pak cik iklan lam astro 2 mcm2 ada…..pg Isnin yg lepas…aku bgn pg cm biase lah kn nk peg lab…aku siap mandi sume2…then aku peg lah kt almari nk pilih pki bj kurung ape pda hr tersebut….pikir punya aku decide la nk pki bj warna purple bunga2…memandangkn da lma aku x pki bj 2….so aku choose la bj 2….So, aku nk lah peg iron….aku on on la iron tu….punya la kelam kabut aku nk peg kelas…so aku nk cepat aku x tgk lah num brape iron tu….mksd aku die punya darjah kepanasan…..ape lg…aku terus iron kain bj kurung aku….zasssssssssss…..aduh….tgk2 kain aku da berlubaaaaaaaaaaaaaaaaang!!!….mak oiii….tgk pd iron 2 num yg last skali….so…yg plg pns la…..sedey aku…da 2 nk bt cm ne….da x de rezeki aku tuk pki bj tu…sayang nye…….bj tu sejak aku kt matrik lagi aku pki….muat lagi ok ngan aku…..2 bermakna berat bdn aku mantain je…..maintain ke??? haha…gelak x bley bla…hye2 GuD bYe la wahai bj kurung ku…..akan ku cri pengganti mu!!! cewah…ayt x ley bla….mcm kekasih aku lak bj aku tu….meh kte lyn gmbr bj kurung aku tu…layaaaaaaaaaaaaannn…..

 

MelontAR JAmrah!!! January 13, 2009

Filed under: Uncategorized — filyn @ 5:56 am

Ptg ahad (110109)….location : Di LaB Fizik, Umt

Sedang kusyuk aku buat keje….kusyuk la sgt…ntah2 berlakon kusyuk kot aku nie..kedengaran la suara seniorku abg nik yang x brape nk rock yang berbunyi……“ Eh, nk x peg melontar jamrah mlm nie”…..kebetulan dlm bilik postgraduate 2 tnggl aku, kak lin n abg nik…aku n kak lin mula2 tu x brape nk dgr lagik then kte org cm blurrr je….erk blurr ke???…..aku je kot…kak lin cm x…senyap jelah…( melontar jamrah = bowling )…alim kn bunyi cm 2….

Jawabnya kak lin…..”Ok je”…..erm…aku pon cm ok memandangkan da lma aku x main…..tmbh lagik aku cm tension je ngan blaja aku nie..heehhehe…..so kte org ( aku, kak lin, abg nik ( ketua pasukan aka kte org nye big boss ), angah ( boss ke-2 kre ank boss la nie..jgn mara ye angah ) n Santana sepakat je nk peg main mlm tu…so, our big boss ckp sblm kol 8 p.m da kna peg kalo x lmbt la leh blk…..tmbh2 mlm2 cm nie rmi org…..So, kte org peg la…..smpi sna ( stadium Sultan Mizan Zainal Abidin )….kte org yg bersemangat berkobar-kobar nie naik kt tempat ‘melontar’ tu…tgk2…ade tournament lak….hampeh tol….bru nk start tournament 2….diorg tempah ke’sume’ 24..24 lane….so angah n abg nik tny kakak yg mmg keje kt c2 cm ne…lma mn tournament 2???…..kakak 2 ckp 3 game je diorg main….dalam 9.30 abs la…..lma gak tuh nk nunggu… jam da menunjukkan kol 8.30….so, kteorg decide peg mkn dulu kebetulan perut2 msg2 da berbunyi….tp aku cm kenang lagik coz ptg 2 aku da mkn meehun sup utara…..best sup die wa ckp lu…’mace nk jerit make die’(kelantanese nye bhasa)….

Meh kte lyn gmbr je lah ek…aku da x larat nk berceloteh pnjg2 kt entry kali nie….entry len kali la ek aku berceloteh pnjg2 lg….aku ketandusan idea lg pon nie…..da lma x mengarang pnjg2 cm dolu2….so….ble da lma tggl…almaklum la kn….Lu pikir la sndiri….ehehhehe…..

San..Angah..Abg Nik..

semangat tol 3 org nie....left : San..Angah..Abg Nik..

-me be4 main-

-me be4 main-

-me..again-

-me..again-

Left; Angah yg posing maut...Kak Lin yg cantik manis...Abg nik Yg koya Macho...San yg tersipu malu...aku???invisible...

Left; Angah yg posing maut...Kak Lin yg cantik manis...Abg nik Yg koya Macho...San yg tersipu malu...aku???invisible...

-Angkasa Restaurant-

-Angkasa Restaurant-

angah( kusyuk msg ngan awek die...hehe ) n abg nik lak seyes nye muka die

angah( kusyuk msg ngan awek die...hehe ) n abg nik lak seyes nye muka die

abg nik...kak lin...Santana

abg nik...kak lin...Santana

kusyuknye aku minum air....

kusyuknye aku minum air....

-santapan dinnerku- ( org nk diet ktakn )

-santapan dinnerku- ( org nk diet ktakn )

angah ayu je mkn....abg nik lak cm nk telan org ( terlampau excited nk mkn maggie bandung ktakn )

angah ayu je mkn....abg nik lak cm nk telan org ( terlampau excited nk mkn maggie bandung ktakn )

-it's my turn-

-it's my turn-

slow nye bola aku....smpi senget bdn2 melontar

slow nye bola aku....smpi senget bdn2 melontar

Ky lah…aku kesuntukan masa da…..mau demo tuk lab ED lak….papai…nnt aku continue lagi…..

 

Weekend yang BorEd!!!!

Filed under: Uncategorized — filyn @ 4:39 am

Erm…..da lma aku x berupdate blog nie ( betul ke erk eja cm ni ) hentam aje lah….sowi ye kepada pembaca2 sekalian..erk!!….prasan btl aku nie ek bajet ade org bc entry aku nie……ade lah sketul 2….memandangkan aku bru berbloggie dis year…..x brape rmi lagi yg tahu blogie aku nie…..ape2 aje lah kn….

Berbalik kepada title entry aku……weekend yang lepas tersgtlah boring tau….aku x tahu nk bt ape kt umh sewa aku….nk peg umh mk ck aku pon mls…..baik aku rehat kt umh sewa je…..study….kemas bilik n peg ronda2 ngan housemate….ai…sempat lagi tuh ronda2…..aku nie bkn jenis duk diam kt umh….suke jalan2…2 dlm duit x de tuh…..kalo duit de x tahu la cm ne…..

Weekend baru nie my parents dtg melawat aku…eccecece…..ank manja gak aku nie ek…..aku pendekkn je lah weekend bru nie aku bt pe skali ngan gmbr ek…..aku kesuntukan masa….lab da nk ttp…..nk updated pg td terlampau bz lak….aduh la…..aiyaaa….last weekend gak aku boring coz si ‘dia’ senyap je….2day x contact ngan dia……tup2x…..kring….kring…kring…..msg msk kt hp aku d pg jumaat…tgk2…si ‘dia’ msg ckp jgn msg ‘dia’ or call ‘dia’….terus mood aku jd cm x best….ingatkn msg yg riang2….bnyk la riang…..eheehhehehe……tp aku ikut je ape yg dia kta coz aku da x nk lwn ckp die…..tp kesian sgt kt dia….tension punya psl….aku nk menenangkn pon jauh…..sbr ye awk…..ckp sje aku nie bleh la……try buat….hampeh je aku nie…. sorry ye wak sy x membantu sgt…poyos je aku nie…..ai….kta da kesuntukan…bley plk aku pnjg2 kn lagik ek…..jom kte layan gmbr yg ade nie je lah….zasssss!!!!

1. Lokasi : Restoran amende ntah dkt2 ngan airport….lupe da nama tp abg nik ( seniorku yg macho 2 tau kot coz die mahir je kdi2 mkn kt KT nie…ehehhe jgn mara ye abg nik ). Time : 8.00 mlm ( mlm jumaat )…080109. Goal : Mkn malam ( teman seniorku makan…..kesian die duk umh sorg2…hahhaha (gelak jahat)…

nilah restoran yg aku peg ngan senior aku...siap de air terjun ag....

nilah restoran yg aku peg ngan senior aku...siap de air terjun ag....

abg nik ngan mee bandung nye....erm..yum..yum

abg nik ngan mee bandung nye....erm..yum..yum

-menu-

-menu-

restoran seafood 2 nye condition

restoran seafood 2 nye condition

2. Lokasi : Stadium Sultan Zainal Abidin. Time : After dinner…080109..masa da x ingat da..yg penting lepas mkn. Goal : Survey harga bowling…..hahahha…x de koje tol..sib baik bkn peg bilang bola bowling de brape.

abg nik yg gian pose kt dpn stadium...hahhaha

abg nik yg gian pose kt dpn stadium...hahhaha

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin

nk ngorat cik adk mn tu abg nik oiii....

nk ngorat cik adk mn tu abg nik oiii....

aku yg nk terbang...ehehhe

aku yg nk terbang...ehehhe

ececce....aku lagik

ececce....aku lagik

3. Lokasi : Kedai Mamak mn ntah dkt2 ngan airport gak & stesen bas KT….Time : 8.00 a.m…090109…Goal : Breakfast N antar kak NIza yang rindu kg halaman die….kak Niza nie housemate aku….cun x?? Single n available lagik tuh….sape2 yg nk tackle bg tau aku ye….

-my breakfast-(apam manis n santan )

-my breakfast-(apam manis n santan )

kak niza wif her tosai...hehe

kak niza wif her tosai...hehe

-Hentian Bas MBKT-

-Hentian Bas MBKT-

4. Lokasi : Mc’ Donald Paya Bunga ( stu2nya Mc’D yg de kt KT nie )….hampeh tol…KFC bukan main bnyk lagik….Mc’D st tu je….Time : 4.00 p.m…100109…Goal : solve keboringan aku yg melanda pada hari tersebut…hahahah…aku peg ngan kak NIk (my housemate)….kte org peg berdua je ptg tu…da mmg tggl 2 org msa 2….

-my order-

-my order-

kak nik wif her Big Mac set....pose jgn pose kak nik...haha

kak nik wif her Big Mac set....pose jgn pose kak nik...haha

EnD of da story for Last WeeKend yg Bored….

c u…..

 

Puase oh puase!! January 7, 2009

Filed under: Uncategorized — filyn @ 5:48 am

Tip….top…tip….top…..tip….top….!!!! Alarm hp ku berbunyi …( erkkk…..btl ke bunyi cm tu ) erm….x ksh la cm ne pon janji alarm hp ku berbunyi…..aku tgk jam da menunjukkan 6.30 a.m…..aku bergegas pergi amk wuduk tuk solat subuh….mule2 tu liat mcm tanah liat nk bgn eheehhehe……..biase la kan…selagi boley peram tdo selagi tu x bgn…hahhahhah…..

Then…after solat tuh….aku nk continue lg tdo tp cm nk bsh bju la plk……bj aku bnyk woooo xbsh…..ni sume kesihatan aku yg terganggu sehari dua bru2 nie……aku pon kutip la sume2 bj2 aku….licin wa ckp lu……..yg bru pki pon bsh gak…..aduhai…terlebih rjn lak aku nie….after siap sume2…aku pon mandi n bersiap tuk ke lab……tba2 perut ku mendendangkan lagu ape ntah…..ala mcm perut korang gak mendendangkan lagu kalo time lapar kn?……ish aku nie…de ke patut nk smakn perut org lain……erm…ignore je lah…..aku pon amk lah ‘heater’(btl ke aku eja ni) nk msk air…tup…tup…tup….astarghfirullahalazim!!!! bru aku ingat ari nie aku pose 10 muharam…smlm ak niat ( bajet nk tunjuk bagus je aku nie )….fuh!!….sib baik x minum air lg…..hahahahah…..

Alamak!!!! Jam da menunjukkn kol 9.30 a.m……da terlambt da aku dtg lab nie….aduh!!!!!!!!!!!……sib baik hri ni x kena demo……hah…..tringat sal demo nie….da 2 hari aku x update blog aku nie ‘coz’ aku sibok duk berdemo …… aku dilantik jd demo untuk lab electronic design……aku bkn pndai sgt pon….ade ke suh aku jd……penin2…nk kna stdy dr A to Z…da la dak2 suke bertanya…..mati aku kalo x leh jwb…bt malu je…..meh kte layan gmbr gue yg jd demo nie…..ops….lupe nk wish kt abg nik yg capture dis pic..TQ abg nik..len kali jln kn tugas lagik ek…ehehheheh…gurau jek

ecececece.....senget lak pose aku..

ecececece.....senget lak pose aku..

aku ngah bg arahan kt bdk2...ngeh3

aku ngah bg arahan kt bdk2...ngeh3

Sesampai nye aku kt lab hari nie……OMG!!……aku tertggl sample aku kt umh sewa…..aduh….cm ne la leh tertggl nie….nyayuk btl aku nie……aikkk….x tua lg pon da de penyakit nyayuk ke aku nie….ish bhaya nie……x tua lg???????….bajet cm muda je aku nie…..ish aku muda lg tau……so terpaksa lah aku kena blk amk time rest kol 1 nnt……coz aku nk blasah hari nie gak sample aku tuh ( ubi keling je pon )…….

Oh ye lupe nk g tau….semlm aku dpt rumet bru……erm….mkn sempit la blk aku n da x ley bebas da…..sblm nie aku duk sorg2 je kt blk master bedroom tuh….leh la hentam sana n hentam cni….skunk da x ley bebas….pdn muka aku!!!! Ehehehehe……aku x ksh pon ade org ke x de org janji jgn bg masalah aku sudey…..

K lah entry aku tuk hri nie……nnt aku continue lagik ( curi ms lab update blog…aiyaa!!! )….papai…

Mau continue my work daaa!!!!!!!!!!!!

 

TeRsEkSa….. January 4, 2009

Filed under: Uncategorized — filyn @ 6:00 am

tensionnnnnnnn!!!!!!!!

nk bt keje pon terseksa…..adoiii la….tu psl entry aku kali nie bertitle ‘TeRsEkSa’….nie sume psl hidung aku tersumbat ler…..another meaning…..selesema la katakan….entah la….semenjak 2 menjak nie b dn aku cm lemah je….walhal da msk thn bru da…pttnya kena active awl2 thn nie…..tmbh2 lak aku blaja lg nie….nnt x jd st hape research yang aku buat…..kepala pon pening2….ni sume psl my nose la…..

Hari nie 04 JAnuaRi 2009 bersamaan 7 Muharam 1430 ( fuh lagi 3 hr nk smbt hari asyura ) nk pose lah nnt ( insyaallah )…..hari nie jgk aku terlambat dtg lab….sengal tol….cm ne nk berjaya asyik lengah2 kn masa jerk…..gara2 aku bertapa kt umh mak cik aku la nie….ari tu ( 010109 ) aku kurang sihat ( skt dada )…..pas tu my mum call tny br….so aku ckp x sihat….my mum suh aku bersiap2 pegi umh Su Ya ( gelaran yang aku pnggl tuk mak cik aku)..umh die dkt trg nie jgk dkt Kg. Durian Burung ( ade sesape knl x ) bkn bas ok!! tp kg……then duk la kt umh die smpi la pg nie…..aku ase mcm duk umh die mcm mkn teruk je kesihatan aku….umh die bersih je….tp ntah la….environment kot x sesuai ngan bdn aku…aku smpi lab td kol 11 kot….sib baik x de kelas yang nk kna demo…kalo x mati la aku kna kutuk ngan budak2….

Sesampai nye aku kt lab…..sunyi je lab…..x de org….mksd ku bkn org x de lansung….yang ade 2 3 kerat je….tp mmg hari2 cm nie…..ari nie nk prepare sample tp cm x larat je…..erm….tgk lah cm ne….tepat 12.30 td aku pi lunch ngan senior aku yang sorg nie ( namanya nik aziz ) sm nama kn ngan Menteri Besar Kelantan…huhuhu…die sgt kelakar ok….ade je lawak spontan yg die bt…..nie bleh rekemen msk raja lawak nie…jgn mara ye en nik……aku borink gak coz senior perempuan yg slalu skali ngan aku die da abh Msc die…so aku keseorgan…..

Oh ye sblm terlupe dlm perjalanan td aku sempat brenti di bahu jalan untuk membeli ubi keling…..ade sesape x knl ubi keling ke……ish2…..nnt aku ltk gambar ye….mana tahu dak2 zaman skunk da x knl ubi keling…ehehehe…..

nie die ha ubi keling

nie die ha ubi keling

moyok je muka x chat..

moyok je muka x chat..

sebelum aku terlupe aku nk wish kt cousin n aunty aku sempena hari lahir mereka hari nie…HaPPy BirThDaY to BotH of u ( Fatini N Cik Ani )!!!! semoga pnjg umur n dimurahkan rezeki untuk mereka…Amin…meh kte lyn gmbr diorg skit….zasssss!!!!

Cik Ani & Fatini

Cik Ani & Fatini

erm….cukuplah dulu entry aku untuk hari nie…aku x larat nk cetuskn idea dgn baik da……mkn teruk selesema aku daaaaaaaaaaaaaaaaaa………….uwaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

jumpa lg next entry….huhuhu….

 

no entry…. January 3, 2009

Filed under: Uncategorized — filyn @ 3:58 pm
Tags:

hurm…..no entry today!!
sowwy……..i’m not feeling well today…..

be continue tomorrow……