Filyn’s Blog

Just another WordPress.com weblog

MelontAR JAmrah!!! January 13, 2009

Filed under: Uncategorized — filyn @ 5:56 am

Ptg ahad (110109)….location : Di LaB Fizik, Umt

Sedang kusyuk aku buat keje….kusyuk la sgt…ntah2 berlakon kusyuk kot aku nie..kedengaran la suara seniorku abg nik yang x brape nk rock yang berbunyi……“ Eh, nk x peg melontar jamrah mlm nie”…..kebetulan dlm bilik postgraduate 2 tnggl aku, kak lin n abg nik…aku n kak lin mula2 tu x brape nk dgr lagik then kte org cm blurrr je….erk blurr ke???…..aku je kot…kak lin cm x…senyap jelah…( melontar jamrah = bowling )…alim kn bunyi cm 2….

Jawabnya kak lin…..”Ok je”…..erm…aku pon cm ok memandangkan da lma aku x main…..tmbh lagik aku cm tension je ngan blaja aku nie..heehhehe…..so kte org ( aku, kak lin, abg nik ( ketua pasukan aka kte org nye big boss ), angah ( boss ke-2 kre ank boss la nie..jgn mara ye angah ) n Santana sepakat je nk peg main mlm tu…so, our big boss ckp sblm kol 8 p.m da kna peg kalo x lmbt la leh blk…..tmbh2 mlm2 cm nie rmi org…..So, kte org peg la…..smpi sna ( stadium Sultan Mizan Zainal Abidin )….kte org yg bersemangat berkobar-kobar nie naik kt tempat ‘melontar’ tu…tgk2…ade tournament lak….hampeh tol….bru nk start tournament 2….diorg tempah ke’sume’ 24..24 lane….so angah n abg nik tny kakak yg mmg keje kt c2 cm ne…lma mn tournament 2???…..kakak 2 ckp 3 game je diorg main….dalam 9.30 abs la…..lma gak tuh nk nunggu… jam da menunjukkan kol 8.30….so, kteorg decide peg mkn dulu kebetulan perut2 msg2 da berbunyi….tp aku cm kenang lagik coz ptg 2 aku da mkn meehun sup utara…..best sup die wa ckp lu…’mace nk jerit make die’(kelantanese nye bhasa)….

Meh kte lyn gmbr je lah ek…aku da x larat nk berceloteh pnjg2 kt entry kali nie….entry len kali la ek aku berceloteh pnjg2 lg….aku ketandusan idea lg pon nie…..da lma x mengarang pnjg2 cm dolu2….so….ble da lma tggl…almaklum la kn….Lu pikir la sndiri….ehehhehe…..

San..Angah..Abg Nik..

semangat tol 3 org nie....left : San..Angah..Abg Nik..

-me be4 main-

-me be4 main-

-me..again-

-me..again-

Left; Angah yg posing maut...Kak Lin yg cantik manis...Abg nik Yg koya Macho...San yg tersipu malu...aku???invisible...

Left; Angah yg posing maut...Kak Lin yg cantik manis...Abg nik Yg koya Macho...San yg tersipu malu...aku???invisible...

-Angkasa Restaurant-

-Angkasa Restaurant-

angah( kusyuk msg ngan awek die...hehe ) n abg nik lak seyes nye muka die

angah( kusyuk msg ngan awek die...hehe ) n abg nik lak seyes nye muka die

abg nik...kak lin...Santana

abg nik...kak lin...Santana

kusyuknye aku minum air....

kusyuknye aku minum air....

-santapan dinnerku- ( org nk diet ktakn )

-santapan dinnerku- ( org nk diet ktakn )

angah ayu je mkn....abg nik lak cm nk telan org ( terlampau excited nk mkn maggie bandung ktakn )

angah ayu je mkn....abg nik lak cm nk telan org ( terlampau excited nk mkn maggie bandung ktakn )

-it's my turn-

-it's my turn-

slow nye bola aku....smpi senget bdn2 melontar

slow nye bola aku....smpi senget bdn2 melontar

Ky lah…aku kesuntukan masa da…..mau demo tuk lab ED lak….papai…nnt aku continue lagi…..

Advertisements
 

Weekend yang BorEd!!!!

Filed under: Uncategorized — filyn @ 4:39 am

Erm…..da lma aku x berupdate blog nie ( betul ke erk eja cm ni ) hentam aje lah….sowi ye kepada pembaca2 sekalian..erk!!….prasan btl aku nie ek bajet ade org bc entry aku nie……ade lah sketul 2….memandangkan aku bru berbloggie dis year…..x brape rmi lagi yg tahu blogie aku nie…..ape2 aje lah kn….

Berbalik kepada title entry aku……weekend yang lepas tersgtlah boring tau….aku x tahu nk bt ape kt umh sewa aku….nk peg umh mk ck aku pon mls…..baik aku rehat kt umh sewa je…..study….kemas bilik n peg ronda2 ngan housemate….ai…sempat lagi tuh ronda2…..aku nie bkn jenis duk diam kt umh….suke jalan2…2 dlm duit x de tuh…..kalo duit de x tahu la cm ne…..

Weekend baru nie my parents dtg melawat aku…eccecece…..ank manja gak aku nie ek…..aku pendekkn je lah weekend bru nie aku bt pe skali ngan gmbr ek…..aku kesuntukan masa….lab da nk ttp…..nk updated pg td terlampau bz lak….aduh la…..aiyaaa….last weekend gak aku boring coz si ‘dia’ senyap je….2day x contact ngan dia……tup2x…..kring….kring…kring…..msg msk kt hp aku d pg jumaat…tgk2…si ‘dia’ msg ckp jgn msg ‘dia’ or call ‘dia’….terus mood aku jd cm x best….ingatkn msg yg riang2….bnyk la riang…..eheehhehehe……tp aku ikut je ape yg dia kta coz aku da x nk lwn ckp die…..tp kesian sgt kt dia….tension punya psl….aku nk menenangkn pon jauh…..sbr ye awk…..ckp sje aku nie bleh la……try buat….hampeh je aku nie…. sorry ye wak sy x membantu sgt…poyos je aku nie…..ai….kta da kesuntukan…bley plk aku pnjg2 kn lagik ek…..jom kte layan gmbr yg ade nie je lah….zasssss!!!!

1. Lokasi : Restoran amende ntah dkt2 ngan airport….lupe da nama tp abg nik ( seniorku yg macho 2 tau kot coz die mahir je kdi2 mkn kt KT nie…ehehhe jgn mara ye abg nik ). Time : 8.00 mlm ( mlm jumaat )…080109. Goal : Mkn malam ( teman seniorku makan…..kesian die duk umh sorg2…hahhaha (gelak jahat)…

nilah restoran yg aku peg ngan senior aku...siap de air terjun ag....

nilah restoran yg aku peg ngan senior aku...siap de air terjun ag....

abg nik ngan mee bandung nye....erm..yum..yum

abg nik ngan mee bandung nye....erm..yum..yum

-menu-

-menu-

restoran seafood 2 nye condition

restoran seafood 2 nye condition

2. Lokasi : Stadium Sultan Zainal Abidin. Time : After dinner…080109..masa da x ingat da..yg penting lepas mkn. Goal : Survey harga bowling…..hahahha…x de koje tol..sib baik bkn peg bilang bola bowling de brape.

abg nik yg gian pose kt dpn stadium...hahhaha

abg nik yg gian pose kt dpn stadium...hahhaha

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin

nk ngorat cik adk mn tu abg nik oiii....

nk ngorat cik adk mn tu abg nik oiii....

aku yg nk terbang...ehehhe

aku yg nk terbang...ehehhe

ececce....aku lagik

ececce....aku lagik

3. Lokasi : Kedai Mamak mn ntah dkt2 ngan airport gak & stesen bas KT….Time : 8.00 a.m…090109…Goal : Breakfast N antar kak NIza yang rindu kg halaman die….kak Niza nie housemate aku….cun x?? Single n available lagik tuh….sape2 yg nk tackle bg tau aku ye….

-my breakfast-(apam manis n santan )

-my breakfast-(apam manis n santan )

kak niza wif her tosai...hehe

kak niza wif her tosai...hehe

-Hentian Bas MBKT-

-Hentian Bas MBKT-

4. Lokasi : Mc’ Donald Paya Bunga ( stu2nya Mc’D yg de kt KT nie )….hampeh tol…KFC bukan main bnyk lagik….Mc’D st tu je….Time : 4.00 p.m…100109…Goal : solve keboringan aku yg melanda pada hari tersebut…hahahah…aku peg ngan kak NIk (my housemate)….kte org peg berdua je ptg tu…da mmg tggl 2 org msa 2….

-my order-

-my order-

kak nik wif her Big Mac set....pose jgn pose kak nik...haha

kak nik wif her Big Mac set....pose jgn pose kak nik...haha

EnD of da story for Last WeeKend yg Bored….

c u…..